Werkwijze
Vis wordt meestal geassocieerd met witte wijn, maar dit recept bewijst dat ook ons lekker Belgisch bier een plaats kan hebben in de viskeuken.
- De visfilets kruiden met peper en zout en ze dan gaar stomen. Als je geen stomer hebt stoom je ze in een vergiet dat je boven een pan kokend water zet. Zet dan wel een deksel op het vergiet.
- De helft van de boter smelten in een pannetje en de preiringen glazig stoven.
- De eierdooiers loskloppen in een kommetje en au bain-marie verwarmen. Voeg er beetje bij beetje en onder voortdurend kloppen het bier bij en blijf kloppen tot je een gladde saus hebt. De eierdooiers moeten dikken maar mogen niet gaan schiften, eigenlijk bekom je een sabayon.
- Neem van het vuur en klop er de andere helft van de boter onder.
- Vermeng met de kervel en de kerrie en breng verder op smaak met peper en zout.
- Leg op ieder bord een bodempje prei, leg daar de vis op en giet er een lepel saus over. De rest van de saus serveer je apart.
- Hierbij zijn nieuwe aardappeltjes of krieltjes de best denkbare begeleiding.